L & B BOODSCHAP                    LIEFDE EN BEGRIP

 

 

 

 

Een groot aantal instellingen beroept zich op de verspreiding van Liefde en Begrip. Vanouds onder de noemer van godsvrucht en barmhartigheid. Christelijke kerken hebben met deze boodschap miljoenen aan zich gebonden en het Vaticaan is de enige staat die haar schatkist rijkelijk heeft kunnen vullen met een belofte die niet gecontroleerd kan worden.

Tegenwoordig zijn het vooral de charismatische instellingen die de boodschap gebruiken om aflaten te vergeven. Valse schaamte en godsvrees zijn niet beperkt tot het katholieke deel van de wereldbevolking. De Geest van God is een dankbare inspiratiebron en de doop met de Heilige Geest belooft voorspoed en geluk.   Net als de Lotto, El Gordo en de EuroJackpot.

Op het gebied van naastenliefde en begrip voor andersdenkenden, wordt de internationale pinkstergemeenschap overtroffen door de bijna 2 miljard moslims in de wereld. Hun liefde voor Allah is viervoudig en de islamitische tolerantie is legendarisch.

 

De gedachte aan Liefde is de gedachte aan God. Soms is Liefde zo groot dat de gedachte dat iemand iets kan overkomen, onverdraaglijk wordt. Een andere Liefde, een andere God. Die dreiging moet dan worden uitgeschakeld. Dat begrijpt een kind. Soms is Liefde onverdraaglijk.

Begrip! Kwaad is wie het niet begrijpt. Kwaad is onbegrip. De wereld is vol kwaadheid en kwaadheid moet bestreden worden. Dat begrijpt een kind. Wie niet horen wil moet voelen. De andere wang is Utopie.

 

Er is één weg en die weg ben Ik. En allen die Mij volgen hebben Mijn Liefde en Begrip. Maar allen die blijven staan en Mij niet volgen, zij zullen door de grond zakken en eeuwig harig zijn en stinken.