L & B: KNOP                DE WERELDVREDE NABIJ

 

Sinds kort is er een toetsenbord op de markt met een zogenaamde vredestoets. Aanslaan van de knop zorgt er voor dat automatisch een bericht wordt verstuurd naar alle adressen in de mailbox.

 

Knappe koppen hebben berekend dat iedereen via zes tussenpersonen in contact staat met de totale wereldbevolking. Sociale media kunnen in luttele seconden rondbazuinen wat wereldreligies al eeuwen behartigen: zorg dat je erbij komt!

De meeste gebruikers van het internet zijn terughoudend als het gaat om het bezoeken van evenementen of het verspreiden van kettingbrieven. Maar voor het verspreiden van de vredesboodschap zijn ze gewoonlijk wel te vinden.     

De vredesknop is herkenbaar door een afbeelding van een bloemknop (met opzet heeft men afgezien van de obligate vredesduif). Met één druk op de knop ontvangt iedereen in de mailbox het verzoek om iedereen in de mailbox het volgende bericht te sturen:

“Stuur dit bericht aan iedereen in je mailbox: de vredesbloem ontluikt als jij dat wilt.”

 

De kritieken zijn niet van de lucht: barse koppen verwijzen zo’n bericht direct naar de prullenbak, domme koppen verzuimen het eerste deel van het bericht te versturen, uitgekookte koppen versturen het bericht alleen naar Nederlanders en slappe koppen vergeten het gewoon. Je moet er dus wel wat druk achter zetten, dat deden de missionarissen ook: “Wie niet meedoet, wordt eeuwig vervloekt!” De vredesboodschap in de knop gesmoord. Maxim Februari spreekt al van een digitale knoop in het kerkezakje, want je hoeft zelf geen enkel offer te brengen. 

                                                                                                                 

                                                                                                                                                                                                                             

 

De sjamaanse ontwerper, ex-dansleraar en woordvoerder van de homeopathische antiglobalisten, belooft dat de vredesknop wordt opgenomen in de standaard voor nieuwe toetsenborden. Zonder dat installatie met extra software nodig is. De mededeling kan dan worden ingekort. Er wordt nog nagedacht over een extra stimulans. Sommige slogans gooien hoge ogen: "Niet Begrijpen, maar Goed Voelen", "Liefde Overwint" en "Verbondenheid met de Natuur". Of wat te denken van "Een Gezond Lichaam door een Gezonde Geest" en "Liever Staand Sterven dan Knielend Leven"?

 

 

 https://www.geenstijl.nl/search/?keyword=vredesboodschap